در مقالهای که برای شما در مورد روشهای درمان عروق واریسی بیماری واریس آماده کردهایم، شما در پایان مقاله به خوبی خواهید دانست که درمان عروق واریسی به چه شکل انجام میشود؟ کلینیک فوق تخصصی درمان بیماریهای واریس آماده است با بهترین تجهیزات پذیرای شما عزیزان باشد. با ما همراه باشید:
درمان عروق واریسی به چه شکل انجام میشود؟
درمان ویژه برای عروق واریسی توسط پزشک فوق تخصص عروق و بر اساس موارد زیر انجام میشود:
- سن، وضعیت کلی سلامتی، و سوابق پزشکی
- میزان شرایط
- علائم و نشانهها
- سطح تحمل داروها، روندها یا درمانهای خاص
در صورت عدم وجود علائم، ممکن است درمان پزشکی ضروری نخواهد بود، اما به یاد داشته باشید که عدم درمان عروق واریسی ممکن است سبب بدتر شدن شرایط عروق شود.
درمان پزشکی شامل موارد زیر است:
بالا بردن ساق پاها
ممکن است از شما خواسته شود که پاهایتان را سه یا چهار بار در روز برای مدت 15 دقیقه بالاتر از سطح قلب قرار دهید. اگر نیاز است که برای مدت زمان طولانی بنشینید یا بایستید، خم کردن پاهایتان به گردش خون کمک میکند. اگر عروق واریسی خیلی خفیف تا متوسط دارید، بالا بردن ساق پایتان به کاهش تورم پا و تسکین علائم کمک میکند.
جورابهای ساق بلند فشاری
این جورابها سبب فشردگی سیاهرگها شده و مانع تجمع خون میشوند. جورابهای ساق بلند فشاری در صورتی موثر هستند که هر روز پوشیده شوند.
اسکلروتراپی
اسکلروتراپی متداولترین درمان برای سیاهرگهای عنکبوتی و واریسی است.
فرسایش حرارتی
لیزرها یا انرژی رادیوفرکانسی برای درمان سیاهرگهای واریسی مورد استفاده قرار میگیرند. یک فیبر نازک در یک سیاهرگ واریسی از طریق کاتتر جایگذاری میشود. انرژی لیزر یا رادیوفرکانسی برای انتقال حرارتی مورد استفاده قرار میگیرد که دیوارۀ سیاهرگ واریسی را تخریب میکند.
بیرون کشیدن (استریپینگ) رگ
این یک جراحی برای خروج سیاهرگهای واریسی است.
میکروفلبکتومی
در این روش به وسبله برشهایی کوچک عروق واریسی را از بدن خارج میکنند.
عروق واریسی سبب بروز چه مشکلاتی خواهند شد؟
عروق واریسی معمولا جدی نیستند. اما ممکن است سبب بروز مشکلاتی برای فرد شوند. به عنوان مثال:
- التهاب یا تورم سیاهرگها (فلبیت)
- لختههای خونی
آیا میتوان از واریسی شدن عروق پیشگیری کرد؟
با انجام دادن بعضی از کارهای ساده میتوان از بروز واریس تا حدودی جلوگیری کرد.
- حفظ وزن سالم
- تمرین منظم
- بالا بردن پاها در حالت نشسته
- ضربدری نکردن پاها در حالت نشسته
- نپوشیدن لباس تنگ
ترومبوز سیاهرگی عمقی (DVT) چیست؟
ترومبوز سیاهرگی عمقی (DVT) یک وضعیت خطرناک است و به معنی وجود لختهخون در وریدهای عمقی است.
این عارضه معمولا در مورد وریدهای واریسی مشاهده نمیشود.علت این امر آن است که عروق واریسی بر وریدهای نزدیک به سطح پوست اثر میگذارند. لختههای خون نیازمند درمان پزشکی سریع هستند. علائم لختۀ خون شامل درد، تورم و قرمزی ساق پا هستند. لختههای خون در بازوها یا سایر بخشهای بدن نیز اتفاق میافتند. اگر علائمی دارید که به معنای وجود لختۀ خون هستند، با پزشک خود تماس بگیرید.
بخشی از لختۀ خون میتواند در جریان خون به سمت ریهها حرکت کند که این عارضه را آمبولی مینامیم. وجود لختۀ خون در ریهها بسیار جدی بوده و میتواند منجر به بروز مرگ شود. علائم آن شامل درد قفسۀ سینه، دشواری در تنفس، سرفه (شاید سرفۀ خونی)، ضربان قلب سریع، تعریق و ضعف و غش هستند. در صورت بروز این علائم حتما با اورژانس تماس بگیرید.
منبع: